Letná pohoda, hojdacie kreslo a Royal Crown Cola

Dovolíme si vám predstaviť ďalšiu novinku zo segmentu kolových nápojov, tentokrát z portfólia spoločnosti Kofola. Royal Crown Cola, vyrábaná podľa tradičnej receptúry, sladená trstinovým cukrom, v sebe skrýva prísľub pomalého južanského tempa z dôb, keď jedinou starosťou bolo nájsť kúsok tieňa a užiť si ničím nerušenú chvíľku s pohárom ľadovo vychladenej koly.

Všetko sa to začalo na začiatku 20. storočia vo vtedajšej kolíske všetkých kol, meste Columbus v americkom štáte Georgia. Kola, vtedy veľmi obľúbená novinka, bola liekom takmer na všetko. Pili ju tak obyčajní ľudia, ako aj herci, politici a hlavne južanskí džentlmeni. Tí presne vedeli, že najlepším miestom na svete je slnkom vyhriata veranda s hojdacím kreslom. Nebývalý záujem o tento blahodarný nápoj si všimol aj mladý lekárnik Claud A Hatcher. V rodinnom podniku začal postupne vyvíjať svoj vlastný recept, ktorý ladil k dokonalosti. V drevených sudoch pripravoval rôzne varianty a tie testoval na svojich priateľoch, aby sa ešte viac utvrdil v tom, že finálna receptúra bude naozaj výnimočná.

V roku 1905, keď svoj recept dokončil, bol o jeho verziu koly taký záujem, že kapacita lekárne už nestačila na také veľké množstvo objednávok. Rozhodol sa teda založiť vlastnú nápojársku spoločnosť, ktorá si až do dnešných dní zachovala tvár južanského malomesta. A to aj napriek svojim veľkým úspechom a realizovaným vizionárskym nápadom, ako bola napríklad prvá kola light či prvé použitie hliníkovej plechovky. Royal Crown Cola sa tak postupne dostávala do všetkých kútov Ameriky. Až v 70. rokoch 20. storočia prekonala hranice USA a dnes sa predáva vo viac než 60 krajinách sveta.

Dnes si ju môžete vychutnať aj na Slovensku, vo verzii Classic alebo kaloricky odľahčenej verzii Slim s prídavkom stévie.

S ľadom…

Doprajte si ju tak ako kedysi praví južanskí džentlmeni. Zopár kociek ľadu a kola k sebe totiž už od nepamäti patria a z tohto ľadového večierka sa časom stal skutočný rituál. Kocky ľadu vhoďte do pohára, zalejte ich vychladenou Royal Crown Colou a nechajte ich voľne sa pohojdávať na hladine. Keď ustane ľadové praskanie, osviežite svoje zmysly.

S kopčekom vanilkovej zmrzliny…

Pre labužníkov sa odporúča nechať rozpustiť kopček vanilkovej zmrzliny v pohári ľadovo vychladenej Royal Crown Coly. Jemné smotanové tóny, s charakteristickou chuťou koly spolu s vanilkou vytvoria sladké, no pritom osviežujúce pohladenie.

Ak vás zaujíma viac určite navštívte https://www.rccola.sk/

Twitter