Profesionálni tréneri rozhýbali tisícky detí na školách po Slovensku

Bratislava (19. september 2017) – Školský rok je už v plnom prúde a s ňou aj výučba zábavnejších či menej obľúbených predmetov. Medzi predmety, ktoré dokážu vyvetrať myseľ a dobiť telo energiou, patrí telesná výchova. No už niekoľko rokov prevláda názor, že športujúcej mládeže či detí je málo a dôvodov, prečo je to tak, viac. Jedným z nich je vybavenie škôl, ale aj motivácia detí k pohybu ako takému, k vytrvalosti alebo zručnosti. Aj preto vznikol projekt Rozhýb svoju školu, ktorý pod vedením odborných trénerov z Octago rozhýbal tisícky detí počas Európskeho týždňa pohybu. Do projektu sa zapojila aj Iniciatíva Všetko s mierou.

Školský rok je už v plnom prúde a s ňou aj výučba zábavnejších, či menej obľúbených predmetov. Medzi predmety, ktoré dokážu vyvetrať myseľ a dobiť telo energiou, patrí telesná výchova. No už niekoľko rokov prevláda názor, že športujúcej mládeže či detí je málo a dôvodov, prečo je to tak, viac. Jedným z nich je vybavenie škôl, ale aj motivácia detí k pohybu ako takému, k vytrvalosti alebo zručnosti. Aj preto vznikol projekt Rozhýb svoju školu, ktorý pod vedením trénerov z Octago rozhýbal tisícky detí počas Európskeho týždňa pohybu. Do projektu sa zapojila aj Iniciatíva Všetko s mierou.

Projekt „Rozhýb Svoju Školu“ odštartoval svoje turné po školách začiatkom septembra. Cieľom bolo priviesť deti k športu a k rozvoju telesnej kondície priamo na školách.

„Deti majú dnes oveľa menej pohybu a preto im chceme ukázať a naučiť ich čo najviac základných cvikov, netradičných športov a motivovať ich hýbať sa. Prvé návštevy škôl nás veľmi potešili. Deti majú zo športu radosť a dobrý pocit. Pre nás je to príležitosť odovzdať naše vedomosti ďalej a ukázať im, že pohyb by mal byť súčasťou každého ich dňa,“ hovorí Dušan Matuška spoluzakladateľ zastrešujúcej spoločnosti OCTAGO.

Profesionálni tréneri si pre deti pripravili nielen rozcvičku, ktorá pozostávala z jednoduchých cvikov, ale aj niekoľko ukážok zo strečingu alebo funkčného tréningu, kedy deti mohli vyskúšať cvičenie s vlastnou váhou. Popri tom bola pre deti vytvorená aj kreatívna či náučná zóna, kde dostali okrem inom aj základné tipy ako sa zdravo stravovať.

Súčasťou niektorých zastávok na školách boli aj diskusie o pitnom režime a správnej hydratácii. Túto parketu zastrešuje Iniciatíva Všetko s mierou.

„Deti sú veľmi citlivá skupina. No zároveň veľmi zvedavá. Dostávame množstvo otázok spojených s pitným režimom či stravovaním a športom. Sme prekvapení, čo všetko deti zaujíma a najmä ako veľmi ich to zaujíma. Samozrejme, záujem či nezáujem o šport a zdravý životný štýl vychádza často z rodiny, kde môžu byť pozitívnym príkladom rodičia alebo súrodenci. Tiež ale veríme, že práve projekty ako Rozhýb svoju školu dokážu naštartovať chuť aj u tých, ktorí zatiaľ trávia voľný čas len pri počítači“, povedala Lucia Morvai, výkonná riaditeľka Asociácie výrobcov nealkoholických nápojov a minerálnych vôd na Slovensku.

Deti sa najčastejšie pýtali na to, kedy piť, koľko ale aj aké nápoje. Čo si dopriať večer, čo počas dňa a ako si napríklad doplniť tekutiny počas tréningu, v prípade, že aktívnejšie športujú.

Projekt prebehol na základných školách v Bratislave, Košiciach, Nitre, Piešťanoch, Spišskom Štvrtku, Kremnici a Lučenci.

Twitter