Slovenský výrobok RIO H2O úspešný na výstave SIAL

Bratislava, 30. 10. 2012: Slovenský výrobca nápojov McCarter, a.s. uspel v tvrdej konkurencii vystavovateľov na 25. ročníku významnej svetovej výstavy SIAL, ktorá sa konala vo Villepinte na severe Paríža.

Jednotka medzi svetovými výstavami zameranými na potraviny hostila od 21. do 25. októbra vyše 5900 vystavovateľov. V stovke zúčastnených krajín ako Čína, Kanada alebo Mexiko, figurovalo i Slovensko. V rámci 19 výstavných sektorov reprezentovala našu krajinu slovenská spoločnosť z Dunajskej Stredy – McCarter, a.s. V sektore nápojov jej inovatívny produkt RIO H2O s dužinou a prírodným sladidlom stévia získal diplom odbornej komisie. Nápoj bol vystavený v SIAL Innovation Hall 6, kde boli len vybrané produkty s inovatívnym prínosom pre spotrebiteľov. Tri odborné poroty zaradili RIO H2O medzi vybrané výrobky vďaka inovatívnej receptúre, pozicioningu na trhu a merchandisingu.

„Ocenený nápoj na báze prírodného sladidla stévia RIO H2O predstavuje inovácie v segmente nápojov hneď v niekoľkých smeroch. Má o 68% menej cukru na 1 liter nápoja v porovnaní s existujúcimi ochutenými minerálnymi vodami na trhu. Obsahuje pramenitú vodu zo Žitného ostrova, kvalitnú citrónovú a pomarančovú dužinu, naopak neobsahuje umelé farbivá a konzervanty. Vyznačuje sa aseptickou produkciou a plnením kúskami dužiny – obe technológie patria vo výrobe nápojov k svetovej špičke. V súčasnosti sú na trhu dve varianty nápoja RIO H2O s citrónovou dužinou s pridaním stévie a RIO H2O s pomarančovou dužinou s pridaním stévie. Oba prémiové produkty sú dostupné v balení 1,5 l a 0,5 l, a to takmer vo všetkých sieťach,“ hovorí Ing. Milan Pašmík, člen predstavenstva, McCarter, a.s.

O významnosti výstavy SIAL svedčí aj to, že jej bránami tento rok prešlo vyše 150 000 návštevníkov a 1500 novinárov. Výstavný stánok McCarter okrem záujemcov navštívil aj slovenský veľvyslanec vo Francúzsku Marek Eštok, ktorý so zástupcami spoločnosti prerokoval možnosti rozvoja ďalšej spolupráce.

Okrem RIO H2O zaujal odbornú porotu nápoj Magic Vitamin Balls, ktorý ocenila za najlepší detských funkčný nápoj v rámci Beverage Innovation Functional Drinks Award 2012.

O spoločnosti McCarter, a.s.
Výrobno–obchodná spoločnosť s dlhoročnou tradíciou na trhu. Je najvýznamnejším slovenským výrobcom ovocných nápojov v balení TetraPak, a zároveň najväčší producent ovocno–zeleninových drení a koncentrátov v SR. Okrem vlastných značiek RIO, RIO Fresh, RIO H2O, Zeus, Tutti a V12 energy drink, je dovozcom a distribútorom renomovaných značiek Jana, Teekanne a Pasta Zara. McCarter je držiteľ certifikátu kvality ISO 9001. Spoločnosť zamestnáva približne 200 zamestnancov.

Twitter